Budgetvenlige ferieidéer til en billig familieferie

Sommeren nærmer sig med hastige skridt, og sommertid er ofte også lig med ferietid. For mange bliver ferien hurtigt en dyr fornøjelse, og i værste fald kan det sommetider betyde, at nogle må springe ferien over. Det er ærgerligt, for en ferie er of både hyggelig og sund for familien. Derfor giver vi nogle tips og forslag til, hvordan I kan holde en billig familieferie, der ikke sprænger budgettet.

For nogle handler ferie om at tage væk fra hjemmet, imens det for andre sagtens kan være ferie at være derhjemme og i stedet drage på dagsudflugter eller længere ture. 

 

Tag på telttur med familien

Der findes mange fascinerende områder i Danmark og vil I gerne holde en billig familieferie, er det en oplagt mulighed at besøge nogle af disse steder. Der findes flere steder i Nordjylland, hvor det er gratis at overnatte med ordningen ’fri teltning’. Reglerne for ’fri teltning’ kan du læse om på Naturstyrelsens hjemmeside. 

 

Hold en bilig familieferie uden for sæson

Hvis I kan få det til at passe med arbejde, er det en oplagt mulighed at booke ferie uden for højsæsonen, som ligger i ugerne 29, 30, 31. Hvis I har chancen for at tage på ferie allerede i slutningen af juni/starten af juli, eller i starten af august, vil I ofte kunne opleve lavere priser. På den måde kan I holde en billigere familieferie, hvor I får mere for feriebudgettet. 

 

En cykelferie hvor I kan være aktive

En cykelferie er det oplagte valg, hvis I vil på en aktiv ferie med børnene. Der findes mange gode og ikke mindst børnevenlige cykelruter i Danmark, og der er uden tvivl også en rute for jer. En cykelferie er også en måde, hvorpå I kan holde en forholdsvis billig famillieferie. I kan overnatte på vandrehjem, bed & breakfast, eller tage jeres eget telt med, campingpladser eller på nogle af de utallige naturlejrpladser, som findes overalt i Nordjylland. 

 

Hold en billig familieferie hjemme og planlæg udflugter

Ferien kan også sagtens holdes hjemme. Det er ikke nødvendigvis altafgørende, om ferien holdes ude eller hjemme, men mere at I som familie foretager jer noget sammen. Det kan være alt lige fra endagsudflugter til sjove udendørsaktiviteter. Hver dag behøver ikke bestå af oplevelser ude med en entrépris, men kan sagtens indeholde aktiviteter, der er ganske gratis.

 

Pas bolig for familien

Måske er I heldige at have familie i andre dele af landet, som skal væk på ferie for en længere periode og derfor har brug for nogle til at passe boligen, vande blomster, tømme postkasse og måske passe kæledyr. Det kan være en oplagt mulighed for at holde en billig familieferie med få omkostninger.